perjantai 24. helmikuuta 2017

Sekalaista päivittelyä

Vielä pari viikkoa koiratonta elämää ja teki mieli tulla päivittelemään väliaikatietoja, aika on mennyt niiin hitaasti että ei tosikaan. Kaveri tuumasi, että eikö sen kahden vuoden odottelun jälkeen ole jo helppoa nämä muutama hassu päivä - no ei ole :D terveisin kaikkihetinytmulle. Pennuilla oli tänään terveystarkastus, viime perjantaina sirutus ja viralliset nimet on julki. Ne on niin kauniit ja varsinkin tarinat niiden takana. Jotkut saattaa tietääkkin miten rakastan nimiä ja asioita joilla on joku syvempi merkitys ja musta on ihanaa, kun nimen takaa löytyy tarina. Tarkemmin niistä löytyy täältä.

Freya nimihän tulee skandinaavisesta mytologiasta, joka on vaanien sukuun kuuluva jumalatar. Freya (myös Freija, FreyjaFreyaFreiaFreja tai Fröja) tarkottaa rakkauden ja kauneuden jumalatarta ja on kaikkein kaunein jumalista. Tuohon nimeen niin ihastuin aikoinaan ja vielä enemmän kun luin sen tarinan. Mikä voisikaan sopia paremmin koiralle joka on varmasti maailman kaunein ja jota rakastan jo nyt niin että halkeen ;) 

Asiasta kukkaruukkuun; puntarissa tällähetkellä on se, että aloitetaanko pennun kanssa tavan pentukurssi joka kestäisi tietyn aikaa ja missä käsitellään ihan arjen käyttäytymistä ja oppeja kunnon kansalaiseksi, vaiko startataan sen sijaan kisaamaan tähtäävien pentujen valmennusryhmässä joka on kerran viikossa jatkuvana. Molemmat haukkuvaarassa tietenkin. Ensimmäisen ikioman koiran kanssa houkuttelee tietysti tuo tavallinen pentukurssi jossa varmasti itsekkin oppisi, mutta jos totta puhutaan niin enemmän kiinnostaisi kisapentu valmennus.
Kisapentuvalkassa juurikin se, että siinä painotetaan hyviin pohjiin harrastusuraa ajatellen, mm. kiinnitetään huomiota koiran vireeseen, tekniikkaan ja ohjaajan koulutusosaamiseen, mikä on varmasti enemmän kuin tarpeen.
Mutta toisaalta molemmatkin kyllä kerkeää, jos alottaisi pentukurssilla ja siitä jatkaisi valkkaryhmään. Saa nähdä, varmasti lopullinen päätös tulee sitten, kun näkee miten se arki lähtee muuten rullaamaan.

Ensiviikon viikonloppuna olisi Empathica's N-pentueen 2 v. synttäreiden kunniaksi kenneltreffailua johon myös pikkumustat osallistuu, mulla on harmillisesti just iltavuoro sille päivää jos nyt en saa jotenkin vaihdeltua vuoroja, mutta niistä lisää sitten jos nyt mukaan pääsen. Kuvituskuvina tälläkertaa pari räpsäsyä miljoonakoirasta vuodelta 2016.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti