maanantai 3. huhtikuuta 2017

Ensimmäinen rokotus

Tänään oli jännä päivä - mulle. Koira kyllä käyttäyty taas niin mainiosti, joten sillä ei varmaan tuntunu missään, ei mitenkään yllättävää. :D Pennut täyttää torstaina 12 viikkoa ja tänään meillä oli aika Hiskinmäen Eläinsairaalaan nelosrokotukseen. Varasin ajan joitakin viikkoja sitten ja maanantai oli ainut sopiva vaikka pari päivää ajoissa ollaankin, eihän se niin päivän tarkkaa ole. Saavuttiin lääkäriin ja siellä oli muutama ihminen odotushuoneessa, kaikkia tietysti piti moikata ja Freya sai kyllä hyvät rapsutukset koko käynnin ajan, kun tovi odoteltiin omaa vuoroa. Paikalle tuli myös kaksi koiraa joiden kans olis niiiin kovasti tehny mieli leikkiä, tietysti. Hetken Freya piippaili kärsimättömyyttään ja tallusteli, mutta sekin into laantui kun tajusi että nyt ei oo leikki-aika. Loppuajan malttoi makoilla tai istua ja vaan tarkkailla menoa. Hiskinmäellä oli tosi kiva tunnelma, koirille oli lattialla vesikippo valmiina, henkilökunta hymyili ja ihasteli pentua - kovasti sai kehuja reippaudesta ja täpäkkyydestä. Mielelläni otetaan paikka meidän vakkariksi. Freyaa luuli eräs toinen asiakas lapinkoiraksi, aiemmin se on ollut jo berni, bortsu muutamaan kertaan (ylläri) ja kissaksikin luuli eräs nainen, kun kauempaa näki kerran lenkillä. Onhan tuo musta pörrönen pentukarva vähän hämäävä ;) 

Lääkärinä meillä oli Tytti niminen erikoiseläinlääkäri. Todella mukava, rauhallinen ja ammattitaitoinen. Kiva, että Hiskinmäellä saa aikaa varatessa valita itse hoitavan ihmisen, en tiedä onko se kaikkialla normaali käytäntö missä on enemmän henkilökuntaa, mutta on kyllä kiva kun on mahdollisesti aina sama lääkäri ottamassa vastaan niin oppii vähän tuntemaan koiraa ja varmasti lääkärillekkin kivempi toimia tutumman eläimen kanssa. Aluksi tarkastettiin suu, sydän, anaalirauhaset, vatsaa tunnusteltiin ja korvat katottiin. Ei mitään moitittavaa. Freya sai pöydälle vähän makupaloja piikin laiton ajaksi ja eihän se huomannut koko piikkiä herkuttelultaan. Hieman odotin, että se olis vingahtanut ihan vaan muodon vuoksi, kun pientä draamakuningattaren vikaa tuossa joskus ehkä on :D Lopuksi punnittiin ja vaaka näytti 7,8 kg. Hienosti on painoa taas tullu lisää (sen kyllä on huomannut kun on kantanu portaita alas tai ylös kolme kerrosta, jos hissi on ollu varattuna..). Parin viikon päästä sitten uudestaan matolääke ja kuukauden päästä vahvistusrokotteelle.

Tälläviikolla meillä on torstaina eka hakutreeni, pentujen kanssa lähinnä metsässä menemiseen, muuhun porukkaan tutustumista ja muuta pientä alkeistoimintaa. Ihmisillä oppina on ainakin Ellin malinois pennun kanssa leikkimistä ja vähän totuttelua, mm. irrotuksia ja kahden lelun leikkiä, jotta osaa sitten treeneissä leikittää vieraankin koira takasin keskilinjalle. Mutta treeneistä lisää sitten torstain jälkeen!

Maailman paras <3


2 kommenttia:

  1. Vilppuakin on pari vanhempaa naisihmistä luullut kissaksi! Se kyllä kävelee häntä pystyssä ja vähän puolelta toiselle heiluen, niin kai sen voi Lennin rinnalla kissaan sekoittaakin. Hauskaa silti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha xD on, Freyaa luuli hämärän aikaan kun vastaan tuli pariskunta koiran kanssa, kuulu vaan naisen ääni kun olivat kauempana että kato kissa! Tuli siihen viereen niin sitten naisen mies luuli berniksi xd

      Poista