perjantai 21. huhtikuuta 2017

Freya 14 viikkoa

14 viikkoa vanha Freya on hassu, ihana ja niin omalaatunen. (tietysti ne omat on aina:D)
Sillä on tapana leikkiä paljon yksin, mikä on kiva koska enhän mä voi kokoaikaa mitenkään sen kanssa touhuta. On hyvä, että se ei enää piippaamalla yritä saada huomioo mitä se teki ekan viikon sillon kun tuli, nykyään mieluusti heittelee itse itselleen lelua ja saa pikku hepuleita, kun vain kattookin jotain kivaa palloa. Tietysti leikin sen kanssa paljon ja jos se välttämättä haluaa kaverin se tulee lelu suussa istumaan viereen ja kattoo suoraan silmiin ruskeilla nappisilmillään. Freikun lempilelut on ehdottomasti isot ja pehmoset, raadot, villasukat, pipot - mikä tahansa pehmee ja mukava retuutettava. 
Aamuisin Freya toimii herätyskellona, se hyppää sängynlaidalle ja tuijottaa silmiin, joskus örisee että herää jo. Ihana ajatus, jos tästä lähin sitä ollaan sitten aamuvirkkuja jotka herää ulkoilemaan klo 6:00, näin kevät-syksy aikavälillä se ei haittaa koska rakastan aamuaurinkoa ja sitä, että päivä on pitkä kun nousee mahdollisimman aikasin, mutta katsotaan sitten uudelleen talvella kun on pilkkopimeetä ja -20 astetta pakkasta.. Freya muutenkin örisee, mumisee ja inisee jos se ei saa tahtoaan läpi, harvemmin se haukkumalla haukkuu paitsi silloin jos on oikeasti hypersuper innostunut leikkiessä tai jos toinen koira haukkuu sille. Jos lenkillä tulee koira vastaan sillon se ihan selvästi sanoo, että "MÄ HALUUUN LEIKKIÄ JOOKO". Kattoo suoraan silmiin, takana menevään koiraan ja taas silmiin, samalla päästelee ihmeellistä örinää.. Lupaa ei saa ikinä kesken lenkin alkaa hyppelöimään vieraiden kanssa, joten eiköhän se joskus perille asti mene. Tuo aussielapsi huomaa kyllä kaiken ympärillä tapahtuvan ja sitä kiinnostaa ihan hirveästi kaikki. Sen on vaan pakko saada tutkia ja katsella maailmaa, varsinkin liikkuvia ihmisiä, lehtiä, lintuja ja muuta. Kaikkee on pakko maistaa ja ottaa suuhun oli se sitten ulkona tai sisällä, minkä takia mua suunnattomasti raivostuttaa kaikki se roska mitä ihmiset ulos heittää.. Ei ole hirveen kiva tonkia pennun suusta mitä millonkin. "Jätä" käskyä harjotellaan, mutta tietenkään se ei täysin oo hallussa vielä. Mikään hirveä ruoka-ahmatti pentu ei silti ole, jos pitää valita herkun tai jonkun muun kivan asian väliltä se valitsee jonkun muun. palkkauksessakin lelu ja pelkkä sosiaalinen palkka menee aikalailla kärkeen.

Freya rakastaa lunta yli kaiken. Toivon, että se tykkää myös vedestä ja uimisesta koska pian alkaa olla vaikea peuhata lumessa. Joskus on aivan pakko hakea se keskeltä hankea, kun se pyörii ja myörii siellä eikä kuuntele sitten pätkääkään sitä, että pitäisi jatkaa matkaa. Se ryömii pitkin hankea, syö samalla lunta ja tekee kuperkeikkoja. Lumipallojen ideaa se ei ole tajunnut, kun on yrittänyt heittää niitä ne on yleensä vaan tippunu maahan ja Freya on kattellu ympärilleen, että mihkä se pallo hävisi. 

Freya nukkuu päikkärit vieressä paitsi sillon jos on liian kuuma. Se kiipee syliin aina jos vähänkin istuu maassa. Se myös tykkää kun sille antaa nenälle pusuja. Me ollaan toisaalta tosi samanlaisia mikä on musta niin hauska, paikallaan ei millään malttais olla jos on jotakin kivaa tiedossa. Oma tahto löytyy ja se osataan kyllä näyttää ja kertoa, mikäli joku asia ei miellytä. Marina käy jos on nälkä, tylsää tai halutaan jotain. Ihmisiä tuo pentu rakastaa vielä ihan hurjasti, se laittaa korvat hepuliasentoon, häntä alkaa vipattaa niin, että koko takapää heiluu ja se menee ihan jalkoihin kiinni rapsutettavaksi. Hassu, toisaalta mua ei yhtään haittaa vaikka tuo kaikkien rakastaminen vähän laantuisi kun ikää tulee.. :D 
Painoa on tällähetkellä n. 9 kg ja korkeus on 39 cm luokkaa, tosin mittaaminen ei ihan ollut helpoimmasta päästä joten ihan sata varma en oo. 
Huomenna meillä on tiedossa tapahtumaa Äänekoskella, missä ala-keiteleen kennelkerho esittelee 20 eri koirarotua ja lupauduin Freyan kanssa mennä Aussie-edustajiksi, sunnuntaina nähdään Aija-kasvattajaa ja maanantaina olis aamusta Aquabarksille pentujen eka uintivuoro Venlan ja Vilppu-veljen kanssa, siitä tulee varmasti hauskaa! Me toivotetaan kaikille ihanaa kevättä <34 kommenttia:

 1. En kestä kuinka nopeesti nuo kasvaa <3 Justhan Freya tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no älä muuta!! ihan järkyttävää välillä ajatella, miten nopeesti aika menee :D Toisaalta ihanaa, että se kasvaa ja kehittyy niin nopeaa että pääsee paremmin vielä touhuamaan kaikkea.

   Poista
 2. Touhua riittää, kuten pennulla pitääkin. :) Saat kuulostamaan pentuajan ihanalta asialta - itse alan olla jo toista mieltä oman 14-viikkoiseni kanssa. Kasvaisipa se jo aikuiseksi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä täälläkin on kymmeneen laskettu, varsinkin sellasina päivinä kun väsyttää valmiiksi jo paljon ja pentu roikkuu lahkeissa :D siitä on tosin päästy jo hyvin eroon. Vaikka pentuaika on ihanaa niin kyllä sitä toivoo, että se olisi pian ohi. varsinkin hampaiden vaihtumisen osalta :'D

   Poista