maanantai 26. kesäkuuta 2017

kisapentuvalmennus ja tottistreeniä

Tänään oltiin pitkästä aikaa tokoilemassa treeneissä, meiltä on kaks kertaa jäänyt väliin ja viimeajat oikeestaan muutenkin pidetty vähän hengähdystaukoa muuton ja kaiken muun muutoksen ohella, ihan ohjaajan oman kapasiteetin takia, tokihan koira jaksais ja pystyis, mutta itse on pakko ollut vähän hengähtää. Joten ollaan uitu paljon, käyty uusilla lenkkipoluilla tutkimassa ja leikitty senkin edestä, mitä nyt keittiötokoa ollaan hommailtu joinakin iltoina. Enkä usko, että pieni tauko on tehnyt huonoa pennullekkaan, eihän sen aina niin totista tarvitse ollakkaan. Yöt ollaan nukuttu vierekkäin ja Freya on aamuisin herättänyt mut puskemalla naamaansa mun poskea vasten ja kiehnaamalla kyljessä, se on kyllä mahdottoman hellyydenkipeä aamuisin.

Ensimmäisenä tehtäväksi saatiin istu-maahan vaihtoja, niin, että keskityttiin täpäkkyyteen ja tyyliin. Istumiselta saa jo vaatia sellaista asentoa minkä sen haluaa olevan eikä palkata röhnötyksestä tai lonkalla nojailusta. Freya tekee superhyvin ja nopeasti vaihdot käsiavun kanssa, vielä välillä se istuessa heittää lonkalle, mutta kun vaan malttaa keskittyä niin pysyy hyvin ryhdissä, yleensä väsyneenä se alkaa tekemään niin helpommin. 
Mun pitää muistaa käsiavun kanssa olla tarpeeksi nopea maasta istumaan liikkeessä, ohjeeksi saatiin harjoitella syvien lihaksien treenaamista minikurrella ja minikurren kautta voi opetella myös maasta istumaan menoa, jotta liikkeeseen saisi ponnahduksen eikä niin, että se hieman laahustaa ylös tassuillaan. Treenattiin myös maassaoloa häiriössä, kun Elli käveli ympäriinsä ja rapisteli pussia ja vingutti lelua, lelu oli meille kohtalokas. Täytyy todella ottaa huomioon leluhullun koiran kanssa tuo vingutusasia, koska niinkuin koutsikin sanoi, lelun vinkuääni ei saa päästä koiran mieleen niin hienona asiana, että kaikki muu ympärillä häviää. Varsinkin jos kyseessä on sellainen pieni leluhullu koira jolle raadot on elämä. Täytyy todella ottaa asia treeniin ja lopettaa leikkiin kutsu vinguttamalla mitä tietysti oon tehnyt ja vahvistanut ainoastaan äänen mielenkiintoa.. :D
Harjoiteltiin myös seisomista tarjoamisen kautta, oon nyt toodella paljon yrittänyt vahvistaa seisomista, kun se vielä hetki sitten tuntu todella vaikeelta kun Freya tarjos niin vahvasti istumista kun itse sitä tietysti oli useammin pyytänyt. Nyt seisominenkin onnistuu hienosti käskystä tai pelkän tarjoamisen kautta. Tässäkin toki mitä väsyneempi pentu on sitä helpommin se tarjoaa istumista eikä jaksa oikeen keskittyä, vaikka käskyn osaakin. Mutta se nyt on hyvinkin normaalia joten siitä ei stressiä.

Seuraavana treenailtiin perusasentoa. Oon ylpeä, että oikeasti niinkin surkealla viimeajan treenimäärällä ollaan päästy eteenpäin käsiavun häivyttämisessä ja hallillakin se onnistui vaikka ei olla vielä häiriössä kokeiltu. Yleensä paikkakin löytyy hyvin. Mun pitää olla tarkkana, että en itse liiku milliäkään käskyn aikana jotta perusasennon paikka ei pääse valumaan tai joudu liian eteen, se menee kyllä listan kärkeen treenatessa. Niin ärsyttäviä tapoja mitä huomaamattaan tekee, onneksi on koutsi joka muistuttaa ja näkee jokaisen pienenkin virheen mitä ei tosiaankaan itse tajuais. Harjoiteltiin myös seuruuta jota ollaan nyt alettu tekemään imuttamalla, en tiedä olisko kannattavampaa ihan omien sormien terveyden puolesta edetä liikkeestä liikkeeseen metodilla, mutta tällähetkellä imutus tuntuu luontevimmalta koska siinä mun on helpompi itse toimia ja asettaa oikea paikka ja palkkauskohta koiralle. Uskon, että ei ole myöskään liian vaikeaa häivyttää käsiapua tässäkään liikeessä. Treenihanskat ostoslistalle, terveisin; sormet vereslihalla kiitos piraija-aussien.
Treeniin otettiin mukaan myös merkin kierto, ikinä ei olla vielä tehty mutta hyvin päästiin alkuun ja uskon, että sen suhteen ei tuu ongelmaa. Freya onneksi hyvin syttyy lelulla ja sen avulla varmasti saadaan innokas ja nopea kierto.
Ihan mahtava treeni taas ja niin innolla opetellaan uusia asioita ja oivalluksia mitä taas sai hyvän kasan mielenpäälle, ei ole tosissaan aina helppoa yrittää hallita niin montaa asiaa samaan aikaan ja keskittyä omaan olemiseen, mutta hyvällä fiiliksellä kohti uusia haasteita.


lievästi takakorkea pupsi uuden hakuliivinsä kanssa, niin söötti.
Hakua ollaan tehty, viimeviikolla kaatosateessa läpimärkinä rämmittiin metsässä muutama tunti, mutta täytyy sanoa, että oli ihan huippukivaa eikä kastuminen haittaa sitten yhtään sen rinnalla, kun teenaaminen on niin kivaa. Oli meillä myös ensimmäinen pk-tottistreeni toissaviikolla. Käytiin läpi ilman koiria seuruun kaaviota ja käveltiin se läpi sekä kertailtiin sääntöjä ja liikkeiden järjestystä. Freyan kanssa harjoiteltiin alkuun ihmisryhmässä leikkimistä niin, että keskittyminen olis ainoastaan tekemisessä vaikka oltaisiin keskellä ryhmää tai ihan ihmisen vieressä. Sujui todella hyvin, oletin tietysti, että sen keskittyminen herpaantuisi kivojen ihmisten lähellä, mutta ei se edes nuuskinut ketään päin. Seuruuhun ihmisryhmässä on vielä piitkä matka, mutta ihan huomata, että se tekee alkeellisemmatkin hommat keskittyneesti ja irrotuksetkin sujui superhyvin. Treenattiin kukin koirakko kolmea osa-aluetta, meillä oli lisäksi perusasentoa ja eteen lähettämistä lelun avulla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti