tiistai 6. kesäkuuta 2017

viides kisapentuvalmennus

Sunnuntaina käytiin kimppalenkillä Aijan, Venlan ja koirien kanssa. Ilma suosi ja oli mukavan lämmin. Pennut rymysi minkä kerkesi, löysinpäs Freyasta eilen ekan punkin, hyi. Pakko varmaan alkaa kattelee jotakin niitä estävää ainetta jos niitä alkaa enemmänkin näkyä. Eilen maanantaina oli viides valmennus ja meidän ryhmässä aloitti nyt Freyan kasvattaja oman pentunsa kanssa, hieman saatiin keskustella rauhoittumisesta kun Freikku tunnisti äänestä, mutta kentällä se jo osasi keskittyä hienosti tekemiseen ja se jopa yllättävän hyvin rauhoittui syliin aina keskustelujen ajaksi, mitä nyt piippaili ja marmatti välillä, mutta tosi hyvin silti Freyaksi :D Alotettiin teorialla leikittämisestä ja parhaasta tavasta leikkiä - mitä sen pitäisi olla koiran mielestä ja mihkä sillä pyritään. Freya on leluhullu ollut aina joten mikään ongelma leikkiminen ei ole ja mun on tosi helppo mennä siihen mukaan, ollaan leikitty paljon ja eri tavoillakin. Koiran kanssa leikkimisen kuuluukin olla yhdessä tekemistä, ei niin, että riehuppas sinä sen lelun kanssa niin heittelen sitä vähän takaisin. Ei saa repiä eikä kiskoa, mutta ei myöskään seistä flegmaattisena paikallaan. 
Freyalle on alkanut puhjeta isoja takahampaita joten se ei ihan niin hanakasti tartu leluun, mutta lähtee kyllä saalistamaan senkin edestä :D Irrotuksia ollaan myös tehty niin leluilla kuin nameillakin ja ne onnistuu hienosti, mutta jos kierrokset käy korkeemmalla saan vielä toistaa käskyä pariin kertaan. Niin olin ylpeä kun kotona tehtiin harjoituksia ja kersa teki kerta kerran jälkeen irrotuksia jopa kaikista parhaimmasta riepottelupossulelusta sen kummempia vastaan laittamatta, vaikka olin jo varautunut, että irrotukset on asia mistä saadaan keskustella vielä paaaljon pidempään ja perusteellisemmin, että ollaan edes siihen suuntaan :D taistelutahtoa kun tuolta kyllä löytyy.

Kotiläksyinä 
  • Lelulle palkkasana, koiran pitää tietää, että suinpäin ei rynnätä kohti lelua vaikka se heiluisi naaman edessä. myös irrotukset aktiiviseksi.
  • Ei ole väliä onko lelu koirankakkapussi vai pallo, kaikesta pitää saada maailman paras ja mahtavin asia millä koira palkkautuu, se ei saa itse valita, että jokin ei kelpaa. 
  • Koiran pitää itse tarjota lelua ja sitä pitää leikittää poispäin -> saalisvietti aktivoituu aina koirasta poispäin menevätä liikkeestä.
Me olemme fiksuja ja parhaita tokopentuja, ilmeestäkin huomaa heti!

Toisena pääaiheena oli sosiaalinen palkka, toisille se on helppoa ja toisille se pitää rakentaa alusta asti opettamalla. Tulevana tokokoirana se on tosi tärkeetä rakentaa koiran päähän kuva sosiaalisesta palkasta. Koiran on osattava palkkautua ilman lelua tai namia varsinkin, kun kisatilanteissa niitä ei ole, se helpottaa varmasti suoritusta ja antaa mahdollisuuden palkata koira nopeammin. Tehtäväksi saatiin löytää se paras tapa millä koira palkkaantuu, mistä koiran häntä alkaa heilumaan ja sen ilme kirkastuu. riittääkö siihen pelkkä bilettäminen ja kehusana vai täytyykö rokata vielä kovemmin ja reilummin. Sosiaalisena koirana Freya palkkautuu mun mielestä hyvin jo nyt sosiaalisesti ja se ei tarvii aina sitä lelua innostamaan. Huomaan sen myös hakumetsässä tai lenkillä ollessa, kentällä se oli eilen hieman maltillisempi ja väsyneempi kun tunti alkoi olla lopuillaan, mutta saatiin kehuja, että oikeaan suuntaan mennään ja saadaan rakennettua varmasti hyvä sosiaalinen palkkaus yhdessä. 


Käytiin myös vähän perusasentoa ja seuraamisen teoriaa läpi. Perusasento meillä on vielä työstämisen alla ja pikkuhiljaa oon alkanu häivyttää käsiapua pienemmäksi, oon tehnyt liikettä myös oikealla sillontällöin ja takapää liikkuu tosi hyvin myös siihen suuntaan. Paikka mihin koira hakeutuu on kuulemma just oikea ja sain neuvoksi nostaa kättä hieman ylemmäs, että koira ei lysähdä liikaa kasaan. Sitä on varmaan unohtanut, että niin se pentu vaan kasvaa korkeutta aika tavalla.. Tavoitteena nyt on ihan ensiksi saada perusasennossa kontakti vielä tiiviimmäksi ja niin, että huomio on vain siinä, vaikka vierestä vilistäisi 5 kissaa ja 10 lintua, työnsarkaa siinä tulee vielä olemaan, mutta pikkuhiljaa. hurjasti se on parantunut jo viikon aikana, kun oon mahdollisimman paljon ottanut vasemmalla kädellä liikettä ja namihäiriötä kontaktin aikana.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti